id."/".$front->img_small.""/>
Jelena Vlajić

Jelena Vlajić

Vanredni profesor
Queen’s University Belfast

O govornici

Dr Jelena Vlajić radi kao vanredni profesor Kraljičinog Univerziteta u Belfastu, u Ujedinjenom Kraljevstvu Velike Britanije i Severne Irske. Doktorirala je u Holandiji 2012-te godine, na Wageningen Univerzitetu i Istraživačkom Centru, na temu robustnih lanaca snabdevanja u industriji hrane. Magistrirala je i diplomirala u Srbiji na Saobraćajnom fakultetu Univerziteta u Beogradu.

Na Poslovnom Fakultetu Univerziteta u Belfastu Jelena radi sa studentima na diplomskim, master i doktorskim studijama, i predaje predmete u oblasti operacionog menadžmenta i lanaca snabdevanja. Njen istraživački rad je usmeren na problematiku upravljanja savremenim lancima snabdevanja, koji su karakterizovani novim poslovnim modelima, sve većom zastupljenošću digitalizacije i automatizacije, i sve većim značajem povratne logistike i cirkularne ekonomije. Rezultati Jeleninih projekata i istraživanja su publikovani u istaknutim međunarodnim časopisima i knjigama, i prezentovani na međunarodnim akademskim konferencijama i poslovnim sajmovima.

Jelena je saradnik Instituta za Logistiku i Transport, saradnik Akademije za Visoko Obrazovanje u Velikoj Britaniji, I član žirija za izbor najboljih kompanija za logistiku i transport u Irskoj (The Irish Logistics and Transport Awards).

Agenda