id."/".$front->img_small.""/>
Željko Salatić

Željko Salatić

Direktor logistike
Mercata VT

O govorniku

Tokom svoje dugogodišnje karijere, Željko Salatić je rukovodio logističkim operacijama u kompanijama koje pripadaju različitim industrijama. 

Kompanije koje su obeležile njegov profesionalni rast, u kojima je sticao znanja i bogatio svoje iskustvo, obavljajući operativne i strateške funkcije su: Delta DMD, Atlantic group, Beohemija Business Group i Phoenix Pharma.

Od 2015. godine Željko Salatić je na poziciji direktora logistike u kompaniji Mercata VT.

Željkov fokus su unapređenje logističkih procesa i tehnologija rada, kao i posvećenost strategiji razvoja lanca snabdevanja.

O kompaniji

Iako kompanija Mercata VT pod današnjim imenom posluje od 2. marta 2020. godine, iza nje su dve decenije znanja i iskustva u distributivnom biznisu. Nastala je kao sinergija kompanija Veletabak i Mercata, a  zajedničkim znanjem i iskustvom, stvorili su još snažniji kolektiv sa perspektivnom budućnošću.

Mercata VT je distributivna kompanija koja uz pomoć više od 1.000 zaposlenih gradi stabilno i održivo poslovanje koje obezbeđuje dugoročni uspeh i strateško partnerstvo velikom broju principala i kupaca. Status pouzdanog poslovnog partnera gradi kroz konstantno unapređenje načina rada i poslovnih procesa, uz podizanje standarda na tržištu.

Cilj poslovanja kompanije je ostvarivanje održivog rasta i razvoja, kao i spremnost da u najkraćem roku odgovori na sve tržišne izazove, kreirajući trendove koji unapređuju zadovoljstvo korisnika usluga - principala i kupaca.

Logistika kompanije i dobro pozicionirani distributivni centri omogućavaju snabdevanje više od 17.000 prodajnih mesta robom iz Tobacco i FMCG asortimana, sa rokom isporuke od 24 i 48 sati. Poslovanje se odvija u okviru četiri distributivna centra u Beogradu, Novom Sadu, Čačku i Nišu, površine preko 21.000 m2, sa internom flotom koja ima više od 110 dostavnih vozila.

Mercata VT je kompanija koja kontinuirano ulaže u inovacije i tehnologiju, raste i razvija se, a osim poslovnih ciljeva, usmerena je na svoje zaposlene, principe održivosti, partnerski odnos i razvoj zajednice.

Kompanija Mercata VT je snažna i efikasna organizacija koja, pored usluge distribucije, nudi dugoročno strateško partnerstvo.

Agenda